STREAMLIGHT´S TRÄFF 2003- 2005

Streamlight´s har haft 3 st kennelträffar som vi har varit med på sedan jag köpte Streamlight´s X Nine "Nian".

Först träffen -03 hade vi hos Lenas valpköpare, Maria och Johan De Geer på Brudsnäs Herrgård . Där de upplät sitt hus och sina marker för oss att träna på.
Vi hade då ingen digitalkamera därför finns det inte några bilder därifrån.

Andra gången -04 bodde vi på Lovön som ligger på Ekerö. Vi träffades på fredagkväll för att umgås. Lördagen och söndagen
tränade vi våra hundar. Karin Thunander delägare i kenneln var instruktör. Hon har mycket goda kunskaper och vi fick lära oss mycket.

-05 var vi på Norr Malma i Norrtälje ett ställe som Lasse Jonsson hade ordnat. Vi träffades även då på fredag kväll för att umgås.
Lördag morgon var det frukost kl 08.00 och träningen började 09.00. Wirre hade sovit i bilen med Alva och Nian och skött sig aldeles utmärkt.
Lördagens träning var det uppdelat i grupper. Vi tränade sök, markering och dir med störningsmarkeringar.Därefter blev det Walk Up med Karin
och Lena som skyttar och Roger Westerman & Lasse Jonsson som domare. Inte illa att ha två jaktprovsdomare med på kennelträffen och bli bedömd efter konstens alla regler. Walk upen avslutades med dirigeringar för varje hund efter dens förmåga.Många hundar tvekade och Lasse sa att han skulle komma ihåg att Streamlight´s hundarna inte var spontana. TACKA FÖR DET. Det var plastankor, tofflor och mjukisdjur. När hundarna hade apporterat eller förarna hämtat in både mjukisdjur och snitsel blev de rikligt belönade. På kvällen var det prisutdelning.
Jag och Nian kom 4:a, Siv och Sabbe 3:a, Bengt och Morr 2:a och Ann Nerell kom 1:a med sin engelska tik.
Söndag uppstigning samma tid. Den dagen gav Lena & Karin tips på olika saker angående markering, dirigering och stoppsignal.
Vi avslutade med att gå på linje på ett stort fällt där det sköts markeringar med 2 st apportkastere, kors och tvärs en mycket rolig övning.
Bengt var med även i år med Alva. Men nästa år kommer nog Wirre att få vara med.

KENNELTRÄFF NORR MALMA -05

samling 050507
Samling på trappen söndag morgon.Lasse,Karin, Micke, Karina,Tomas, Kerstin, Siv Ann, Linnea,Roger Lena m.fl som inte är med på bild.
Middag 05
Efter middagen var det kanske en del hundsnack kan man kanske tro, bland annat om förslaget på de nya jaktprovsreglerna.
middag052
Resten av gänget vid middagsbordet på lördag kväll. Tyvärr tog batterierna slut och räckte inte till mer än detta. Men lika trevligt var det i år som de tidigare 3 åren vi varit med.

 


 KENNELTRÄFF LOVÖN -04

Karin
Karin berättar om upplägget under 2 dagar som hon ska vara instruktör

Bengt & Alva
Bengt och Alva, Maria De Geer och Ove Sjödin njuter av vårvärmen.

Maria med hund
Maria & Onyx kopplar av . Bengt och Morr likaså
Trappen Lovön
Trötta efter 1:a dagens träning
Middag i stugan
Grillning och hundsnack efter att Kerstin bjudit på "bävergäll"
Linje
2:a dagen gick vi på linje. Det ser ut som ett förväntasfullt gäng.
Koncentration
 Vad vi har gjort och hur vi går vidare.
Siv O Sabbe
Siv & Sabbe Persson från Ånge.
Ann & Loke
Ann Nerell och Loke. Bakom står Ove & Berit Sjödin
Lena &Ove
En nöjd och trött uppfödare Lena Strömberg. Ove är linslusen på våra kort