Norska Retrievermästerskapet -08
Det kom ett mail i slutet av juni från Heidi om att Norska Retrievermästerskapet var öppet för icke Norskägda hundar. Kul tänkte vi eftersom Heidi och Bjarne skulle komma hem. Dessutom skulle 5 av Tiril & Woody barnen  vara med i unghundsmästerskapet.Pappa Bob skulle komma från Danmark och tävla i Veteranmästerskapet.Och Jonny och Woddy skulle också komma. Men även kul att komma till Norge och träffa alla andra trevliga människor som vi känner.Heidi och Bjarne hade ordnat boende och räkor till fredag kväll. Resan till Norge tog vi sällskap med Tom & Veronica Lauritsen och Christer & Madde.Vi tyckte att vi åkte i tid, men jag kan säga att det gick fort på slutet för att hinna med färjan. Vi hade bokat båt från Strömstad till Sandefjord och därifrån var det ca 1 timme med bil till Campingen vid havet.På mästerskapet dömde Grete Ranheim, Mats Närling och Birgitta Staflund Wiberg
.
Tala om Nordiskt mästerskap!!!!!
1:a Trond & Dog Norge, 2:a Agneta & Nian Sverige,
 3:a Jonny & Woody Danmark.4:a Bjarne & Tiril Norge (USA) och
5:a Helle Golstrup Phiphi Danmark.
Räkafton
Husen som vi bodde i bildade en öppning i mitten där vi dukade långbord och åt räkor mm på fredag kväll.
.
Bjarne, Bengt, Jonny, Annelise och med ryggen mot kameran Öjvin  och BrittLise
Helena
Helena & Blomma. Lördagen började med unghundsmästerskapet på 3 stationer. Därefter var det uttagning vilka som gått vidare och ytterligare 3 stationer
Idar
Idar & Carmen på väg till station 3 1:a omgången
.
AnnaLena & Leia
Bjarne
Så efter lunch var det dax för Mästerskaps hundarna attstartat. Här startar Bjarne på Birgittas station

woody
Här kommer Woody med apport till Jonny

.
Bengt har skickat Wirre i grundomgången. Bengt & Wirre gick vidar till andra omgången och slutade på 17 plats med 80 poäng.Ingen 0 station. Bra jobbat.

.
Bjarne är startklar på Mats N station
.
Helena och Spöket har gått vidare efter grundomgången och startar här för Grete i andra omgången på lördagen. Helena och Spöket slutade på 19 plats.
.
Jag och Nian på samma station

.
Här kommer hon tillbaks efter hon har korsat en väg, hoppat över ett fårstängsel och en stenmur för att hitta dummien.
 Det gjorde hon med glans och fick 20 poäng.
Lördagen var klar allt enl. en logistik som var fantastisk alla tider stämde och det hade varit en jätterolig tävling. Sedan var det Supé på kvällen med god mat och en härlig stämning som brukligt i Norge. Nu var spänningen olidlig vilka hade gått vidare till söndagens semifinal och final.
.
Söndag morgon. Även i dag bjöds alla startande på en Jägermaister. Men domare Mats håller sig till Cola.
.
Idar och Carmen i semifinal.Alla söndagens finaler gick på vilt.Här kommer Carmen med markeringsduva från skogen
.
Ivar & Bobben var även de i semi. Här kommer Bobben med samma Duva fast han aldrig tagit fågel
.
Heidi & Munti blir så här glada när han klarat samma station så galant.
.
YES. Vi var med till söndagen. Det var 12 st hundar kvar till semifinal som var en Walk Up och en drive med dirigering som dömdes av Birgitta.
.Här är det Bjarne & jag på varsin sida om Grete
.
Woody kommer med  markerings Duva till Jonny som gick på andra sidan muren och buskaget ute på åkern.
.
Delar av publiken på finalen. Idar, Annelise, Ivar, Per och Brittlise m.fl  som väntar på de 5 hundarna som gick till final.AnneLise hade hand om Alva hela helgen. Hon låg som en prinsessa bak i Annelises bil och i hennes säng på nätterna. Tusen Tack för hjälpen med Alva under helgen.

.
Hopp & Hej. Vi var först ut i Finalen. Först kastades det en markering på en åker som inte skulle in, sedan skulle man dirigera hunden över ett fårstängsel över en åker och ut på andra sidan hagen för att sedan ta in markeringen.Här är vi klara och det gjorde hon bra.
.
Här möter vi Bjarne som är på väg till start.
.
Bjarne och Tiril klara och Jonny och Woody på väg till start
.
Här sitter Jon och samtalar med Erling Skotner som var pappa till upplägget på denna tävling. Som var mycket välarrangerad och kul tävling.
Jon som ska vara jättenöjd med hans och Bree´s poäng och placering. Ni var jätteduktiga 70 poäng och en 22:a placering av 50 hundar i mästarklass. TOPPEN.
Tom & Veronica och Madde är med på ett hörn på bilden. Tom var med och startade Kaja och kom på 31:a plats med 40 poäng.
.
Väntan på prisutdelning. På första raden sitter unghundsförarna och  på andra raden sitter mästarklassen. Jonny & Helle från Danmark hade hundar som placerade sig i båda klasserna.
.
Vinnare av unghundsklass AnnaLena & Dipper. JÄTTEGRATTIS 
.
FAMILJEBILD: Tiril & Woody med sina duktiga barn.
Från vänster Idar & Carmen 1 BK och 4:a unghundmästerskapet -08.
AnnaLena och Leia 1:a NKL, Helena & Blomma 1:a Nkl. Bjarne, Jonny, Ivar & Bobben 1:a BK och Heidi & Munti 1:a BK