Norska Retrievermästerskapet -09

Torsdagkväll den 3/9 åkte Daniel & Ulrica och Bengt och jag för att starta på Norska retrievermästerskapet. Det var en del äventyr under vägen men det löste sig på bästa sätt. Väl framme på fredagen hittade vi campingen utan problem.Daniel hade gjort en bra vägbeskrivning. Senare på kvällen åkte vi till hotellet för att anmäla och betala men också att hälsa  på dem vi känner.
NM börjar med hundar upp till 24 månder unghundsmästerskapet. Först 3 stationer, klarar man dessa utan en 0:a går man vidare ytterligare 3 stationer. Grynet klarade 3 stationer och gick vidare. När sedan svårighetsgraden ökade fick hon mer poäng, men tyvärr räckte det inte. Ina gick 3 stationer och 2 av dem med kanonresultat men tyvärr även en 0:a.
Efter lunch var det dags för hundar från 24 månader och uppåt. Då är det Norska Retrievermästerskapet där även veteranhundarna gör samma moment.Bengt och Wirre gjorde 2 st bra stationer men tyvärr även en 0 station . Ulrica & Aco skötte sig och fick göra 6 stationer men det räckte inte.
Och som vanligt är det toppenkul att komma till Norge och starta och träffa alla trevliga människor.

Grynet
Grynet med först apporten på 1:a stationen.
Invigning av NM -09
invigning
Med salut och musik invigdes tävlingarna.

Salut
Flaggan hissades och Norges nationalsång spelades, därefter sköt man salut

inkastare
Dessa 3 damer hade fruktkorgar och bjöd på under dagen och var inkastare på de olika stationerna.Grynet
Staion nr 2. HP Grongstad dömer en vattenstation där man står ca 40 meter upp på land och kast och skott går. Dummien hamnar i vattnet bakom en stenhäll. På den här stationen tycker jag att vi skulle fått 21 poäng. Men fick bara 19.
Grynet hade en klantig matte.När jag "äntligen" fick skicka, sa jag Nian och hon satt kvar. Domaren tyckte då att hon var tveksam eftersom jag fick ändra mig och säga Grynet och hon inte gick på första kommandot.Med facit i hand behöver man kanske inte prova stadgan i tävlingssituationer!!!!!
Grynet
Grynet på väg in med Dummien till matte.
Tiril
Tiril på väg in med apporten till husse Bjarne.
.
Ulrica & Aco på HP´s station på eftermiddagen. De fixade alla 6 stationerna galant. Men räckte inte ända fram.
Jon & Bree
Bree in action. Även hon gjorde alla 6 stationerna på eftermiddagen. Det är en fröjd att se henne jobba. Tala om action och lyhördhet.
wirre
Wirre hämtar sin markering. Tyvärr missade han på första stationen och fick en 0:a men fortsatta sedan med 20 och 18.
Johnny & Woody
Johnny & pappa Woddy. Woddy still going strong.
pär
Pär Kärn som kastare under hela helgen.
Bob
Annica och pappa Bob gjorde bra ifrån sig på NM. Naturligtvis vann han veteranmästerskapet även i år, men han blev även 3:dje placerad på NM.
Vilken hund??? 9 år och fortfande "FARLIG".
annica & Bob
Pappa Bob & Annica på prispallen
gäleborgare
5 st Gävleborgare som startade i Norge.
Lotta & Pop, Ulrica & Aco, Bengt & Wirre, Agneta & Grynet och Daniel & Ina
Lotta & Pop gjorde det bra under hela helgen och placerade sig 6:a.