Norge jaktprov & Semester 050616-050622

Torsdagen den 16 juni åkte Bengt, jag, Alva, Nianoch Wirre till Norge igen för att starta på prov.
Vi åkte först till Ånge till Karina & Tomas (Kennel Gracehunters) för att sova över och prata hund.
Naturligtvis blev vi sena innan vi kom iväg och ännu senare innan vi kommit till Ånge där Karina & Tomas tålmodigt väntade med maten. Ännu senare blev det innan vi kom i säng. Vi brukar alltid ha mycket att prata om när vi träffas.
Fredag morgon hade vi semester så vi sov ut innan vi fortsatte vår resa mot Åre, Svartlien, nej jag menar Storlien och över gränsen mot Trondheim.

Vi anlände till Botngård kl. 19.30 på kvällen efter 83 mil. Där hade stugvärden låst upp våran "hytte" som låg 15 m från fjorden.
Vi packade in våra grejor i hytten och åkte för att se vad provet skulle vara.
Vi åkte upp på fjället ca 4 km till en längdskidåkningsstuga som hette "Tjönnstua" där det skulle vara samling på lördag och söndag morgon kl.08.00.

Lördag morgon var det presentation av domarna det var Hans Petter Grongstad & Grete Ranheim.
 
Bengt o Alva började med ett vattensök över en fjord upp på sankmark och mellan fjällen. Söket låg inte i vattnet men på andra sidan, på både fjället och på sankmarken. När Alva hade plockat in 5 st tyckte hon att det fick räcka. Det kastades en dubbelmarkering på vatten med Norgeavstånd. Dessa hämtade hon fint. Sedan var det en dir i Norgeavstånd. Men då fick det vara bra, då gick hon inte i vattnet. Därav 0 i protokollet.

Jag skulle gå i första par på Elit så någe taktik var det inte tal om. Hu så pirrigt även denna gång.Förra gången jag startade för H-P gick det ju inte så bra.Vi gick en Walk up på myren mellan två fjäll. Det sköts ett skott och parkamraten skulle hämta en dir. Därefter var det min tur efter ytterligare en promenad. Dir låg på "skrå" på fjället. Hon gjorde bara ett linjetag rätt upp och hämtade. Vi fortsatte frammåt där sköts det för en trippel som två kom på fjällkammen  på varsin sida myren och en kom i den låglänta terrängen. Efter en ytterligare promenad var det dax för en dubbel och därefter en vattendir på 80 meter vatten mellan öar och ytterligare 80 m upp på fjället på andra sidan.När man skickade stod man långt upp på en klippa dessutom. Den var inte att leka med. Det kanske var tur att men inte hade sett upplägget före.Det klarade hon med glans. Därefter var det ett likvärdigt sök som på Ökl men naturligtvis större, och som brukligt är i Norge jobbar hundarna samtidigt på söket.
Nu var det klart och alla gulliga Norrmänn kom naturligtvis fram och grattulerade till ett fantastiskt arbete. Men det var ju inte klart än!!!
På kvällen var det Supé  med alla dessa trevliga människor. De är lättsamma och inte på något sätt missunsamma. De gläds åt dem som det gått bra för.
Så var det prisutdelning. Bengt fick det vi trodde. Sedan var det Ekl. Nian var den enda 1:an och provets bästa hund. Så vi fick massor av fina priser.
Söndag morgon var det åter samling  kl 08.00. Idag var det en annan terräng. Alva gjorde ett klockrent arbete med vattendir och vattenmarkeringar, söket var förstklassigt. Det fanns inte så mycket mer att säga.
Nians arbete var lika bra det. Det började med en markering som inte skulle hämtas, därefter var det en dir på myren och därefter en dubbelmarkering allt i anslutning till varandra. Därefter var det ett sök på myren och upp på fjället. Provet avslutades med en dubbelmarkering på vatten och därefter en vattendir med störning.

På prisutdelningen var det spännande inte kunde vi väl få varsin etta. Tänk vad kul det skulle vara. Jo Alva fick sin 1:a och blev provets bästa öppenhund. Jag fick den enda 1:an i Ekl även idag och vi fick ytterligare massor av fina priser.
Vi åkte tillbaks till våran stuga och firade våra 1:a pris det blev 4 st 1:or den helgen och vi fick tre av dem.HÄRLIGT.
Måndag morgon packade vi in i bilen för att fortsätta att vara turister. Vi åkte Trollstigen VILKEN UPPLEVELSE.
Det kan inte förmedlas med kort det måste man uppleva. Färden fortsatte ner Örnvägen, Stryn sommerskicenter mot Geiranger. Vi övernattade i en hytte och använde 2 av mina fina priser. 2 st sovsäckar.
På morgonen tog vi färjan kl.8.00 för att åka den på fjorden till Hellesylt. Även detta går inte att förmedla på kort, fast vi har ju naturligtvis försökt. Resan fortsatte genom Norge till Älvdalen där vi övernattade på Hotellet innan vi fortsatte hem på onsdagmorgon.
Vi tackar så mycket för ett JÄTTE trevligt prov i ”fantastiska marker” med underbara människor. Vi kan bara rekommendera att åka dit. Ett tips kan vara att träna 100-150m dirigering och markeringar med störningar. 

Vi kommer att åka igen. 
 
utsikt från stugan
Utsikt från stugan i Botngård
Hytten Botngård
Stugan i Botngård
Idar med hund
Bengt´s parkamrat Idar Reinås med hund & HP Grongstad
alva med fågel
          Alva på väg med fågel
start lörd
Agneta & Nian med parkamrat och ryggen på domarna
v dir lörd
Nian & Agneta efter vattendir
Bengt start söndag
Söndagens prov var rena fjällterrängen
Fjällvy
Publiken tittar mot söndagens prov.
Fjäll
Kastaren för trippeln på söndagen
Siri
Siri m.fl på publik klippan
Agneta och Nian
Agneta dirigerar Nian på söndagen
Idar & grete prisutdeln
Idar tar emot näst bästa hund på söndagen
Bengt Anne & Grete
Bengt tar emot pris i Ökl som bästa hund
färja
En av färjorna som vi åkte i Norge
trollstigen
Trollstigen nästan från toppen
Trollstigen
Midsommarveckan
Veckan före midsommar ???
Stryn
Stryn Sommerski center veckan före midsommar??
Örnvägen
Örnvägen ner mot Geiranger
stugvy
Bild tagen från "Hytten" i Geiranger
TuristBengt
Bengt som turist på båten mellan Geiranger & Hellesylt
Båttur
Forsen på högersidan är de 7 systrarna Mycket
vackert.
Båttur
Bilden tagen från båten på Geiranger fjoden.

Tillbaka