Duckstream Grynet's Singha

2013-03-31 --> 2014-10-16

Ägare/Uppfödare: Bengt Andersson & Agneta Strömwall

Höfter/ armbågar: HD grad A

Myopati: CNM Clear (via föräldrar

Stamtavla: Information från Rasdata.nu  

Singha 

Singha sommaren -14 i stugan.

Singha var Bengts hund. En stor kille med mycket "will to please" och så stor arbetslust att han ibland inte visste riktigt hur han skulle hantera det.

Han ville gärna ligga i knä, och helst på sin husse som var allt för honom. Singha gjorde sig illa som valp och opererades på Strömsholm hösten -13. Under hela vintern gick han på träning i "vattentrask" och de fick hjälp med övningar för att stärka upp honom. Våren -14 började Bengt att träna upp honom för att starta på Unghundsderby i Värmland. Det gick över förväntan, de placerade sig 24 med 91 poäng.

Hane

15

19

17

20

20

91

 

De fortsatte att träna under sommaren. Eftersom det var en varm sommar blev det mycket vattenarbete och det trivdes han mycket bra med. Han älskade vatten och trivdes mycket bra i stugan där han fick bada som han ville.

Han var med på en andjakt, där han skötte sig med den äran. Han satt lugnt och tyst vid sidan. Med på jakten var även de äldre hundarna så han kunde ta de lätta fåglarna.

I slutet av september var vi och röntgade. Höfter UA och det icke opererade armbågen UA. Det opererade benet såg bra ut i förhållande till ingreppet. Skönt, då var det som det skulle. Straxt efter röntgen började han halta igen. Efter besök hos ortoped beslöt vi oss att han fick somna in och slippa ha mer ont i sitt ben. Nu springer han med de andra hundarna i hundhimlen och har inte ont.

Jag har inte kunnat skriva tidigare, det gör så fruktansvärt ont i själen när man måste ta ett sådant beslut. Saknaden är enorm.

Singha du fattas oss.